Kracht van netwerken

Netwerken wordt geassocieerd met een verplicht nummertje handen schudden ‘interessant doen’ en het strooien van visitekaartjes. De kans is groot dat je aan het eind van de avond wegloopt met een uitgeblust gevoel en een stapel kaartjes op zak die vervolgens ergens tussen de papieren verdwijnen. En dat terwijl netwerken u zoveel kan brengen. Wilt u weten hoe het anders kan? En wat het voor u en uw organisatie kan betekenen?

Deze workshop is bedoeld om deelnemers te inspireren en ze te enthousiasmeren om (bewuster) te netwerken. In een interactieve (netwerk-) sessie krijgt u handvatten om op een laagdrempelige manier effectief en met plezier te kunnen netwerken. We combineren non- verbale communicatie met de kracht van luisteren om in gesprek te raken.

Een workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kracht van netwerken; veel mensen staat niet stil bij hoe waardevol hun eigen netwerk is en welke kansen een goed netwerk kan bieden. In dit onderdeel brengen we uw doelen en motieven in kaart om uw netwerk te vergroten en gebruiken we voorbeelden uit het eigen netwerk om deze te vertalen naar een zakelijke omgeving.
  • Contact maken; wat werkt wel bij netwerken. En wat vooral niet! Essentieel is contact maken en een dialoog aangaan. Een theoretische onderbouwing volgt van wat is een dialoog, wanneer is er sprake van en hoe kunt u zelf hier zelf sturing aan geven. Door praktische groepsoefeningen maken we contact en gaan we op een effectieve- en laagdrempelige manier netwerken.
  • Nazorg; in dit onderdeel besteden we aandacht aan goed afscheid nemen en hoe u uw netwerken of relaties onderhoudt.

Na de bijeenkomst:

  • Heeft u inzicht in de waarde van uw eigen netwerk.
  • Kunt u op basis van non-verbale communicatie de ander beter inschatten.
  • Heeft u praktische vaardigheden ontwikkeld om zowel de zichtbaarheid van uzelf als van uw organisatie te vergroten.
  • Bent u beter in staat het eerste contact te leggen, een fijn gesprek te voeren en goed afscheid te nemen.

Wilt u hier meer informatie over neem contact op met Renu Jarbandhan